Suomi matkakohteena

Kun alkaa tehdä mieli lähteä matkalle, tulee helposti heti katseltua ulkomaiden matkakohteita. Moni ei ehkä muista tai hoksaa, että myös Suomesta löytyy useita hyviä matkakohteita. Sekä etelästä että pohjoisesta löytyy monia upeita kohteita, joissa viihtyy vaikka pidempäänkin. Jos vielä tykkäät kirjoittaa, voit tehdä samalla matkablogia kun olet reissussa. Moni lukija haluaa varmasti lukea myös Suomesta matkakohteena, sillä ulkomaille suuntautuvista reissuista löytyy kyllä useita eri blogeja luettavaksi.

Pohjoiseen vai etelään?

Suomi on suhteellisen pitkä maa, joten Suomesta löytyy hyvin erilaisia matkakohteita. Etelästä löytyy varsinkin kesäisin lämpöä ja aurinkoa kun taas pohjoiseen voi mennä ihailemaan karua ja kaunista luontoa, tai talvella revontulia. Myös syksyllä, ruskan aikaan, Suomen Lappi on erittäin suosittu matkakohde, kun ruska-ajan värikirjoa pääsee ihailemaan monissa eri paikoissa.

Mille paikkakunnalle sitten oikein kannattaa suunnata, jos haluaa matkustaa Suomessa? Jos suuntaat etelään, on Helsinki varmasti hyvä vaihtoehto. Pääkaupunki on samalla Suomen suurin kaupunki, jossa riittää ihmeteltävää ja katseltavaa useiksi päiviksi. Jos pidät matkailuaiheista blogia, riittää sieltä varmasti kirjoitettavaa useampaankin blogitekstiin. Jos haluat kierrellä Etelä-Suomea ympäriinsä, voi silti olla hyvä pitää Helsingissä majapaikkaa. Sieltä käsin voi tehdä helposti päiväretkiä lähikaupunkeihin, esimerkiksi Hankoon tai Kouvolaan. Myös Turku on parin tunnin junamatkan päässä, joten sielläkin voi pistäytyä päiväreissulla ihailemassa Suomen kulttuurihistoriaa.

Jos taas haluaa mennä pohjoisemmaksi Lappiin, on Rovaniemi suurin kaupunki siellä suunnalla. Myös sieltä voi tehdä hyviä retkiä lähialueille ja -kaupunkeihin. Myös pohjoisen hiihtokeskukset ovat suosittuja kohteita niin talvella kuin kesälläkin. Esimerkiksi Ruka, Levi ja Ylläs tarjoavat jokaisena vuodenaikana paljon nähtävää, ja sieltä saa varmasti matkailublogiin hyvää materiaalia. Talviaikaan voit kirjoittaa laskettelusta ja hiihtämisestä sekä revontulista. Kesällä taas voi ihastella kaunista luontoa ja Lapin yötöntä yötä.

Jos siis haluaa matkustaa ja kirjoittaa samalla kokemuksistaan blogiin, on Suomi oikein hyvä vaihtoehto tähän. Täältä löytyy paljon katseltavaa ja tutkittavaa. Myös moni lukija haluaa varmasti tutustua Suomeen matkailublogin kautta, ja siinä saattaa saada samalla itsekin inspiraation lähteä matkalle ympäri Suomen.