Lisää potkua omaan matkablogiin

Oma matkablogi on monen haaveissa, mutta matkablogien massasta erottuvan blogin luominen onkin helpommin sanottu kuin tehty. Tämä artikkeli antaa sinulle vinkkejä, joiden avulla saat omaan matkablogiisi lisää potkua, jonka ansiosta se toivottavasti erottuu massasta ja nousee suosituksi matkablogiksi muiden suosittujen matkablogien joukkoon.

Valitse massasta poikkeavia näkökulmia

Jotta blogisi erottuisi massasta, kannattaa harkita massasta poikkeavien näkökulmien valitseminen blogin kantavaksi voimaksi. Ehkäpä blogisi voisi keskittyä esimerkiksi tarjoamaan vinkkejä, kuinka houkuttelevissa matkakohteissa voi matkustaa mahdollisimman edullisesti ja kuinka edullisestikin on mahdollista saada luksuselämämyksiä.

Esimerkiksi Dubai mielletään usein luksuskohteeksi, jonka moni pelkää olevan omaan budjettiinsa liian kallis kohde. Dubaissa voi kuitenkin lomalla edullisestikin ilman, että lomasta tulee tylsä! Dubai Mallin tunnelmasta voi nauttia ilmaiseksi eikä ikkunashoppailu maksa mitään. Uimarannat ovat ilmaisia tai maksavat hyvin pienen, lähes nimellisen summan. Taksin käyttö on Dubaissa yllättävän edullista ja myös metrosta on upeat näkymät Dubain ylle. Dubain naapuriemiraatissa Abu Dhabissa pääsee tutustumaan upeaan moskeijaan, josta tulee aivan mieleen Tuhannen ja yhden yön tarinat, täysin ilmaiseksi eikä hotellistakaan välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi, kunhan seuraa hotellitarjouksia riittävän huolellisesti. Nämä ovat pieniä esimerkkejä siitä, mistä edulliseen lomailuun keskittyvässä matkablogissa voisi Dubain kohdalla kirjoittaa.

Parhaimmillaan tekstisi voi auttaa myös pienen budjetin matkailijoita nauttimaan Dubain lomasta ilman, että budjetti karkaa käsistä. Monelle pienen budjetin lomalaiselle tällaiset vinkit ovat erityisen tervetulleita ja usein blogi, joka pyrkii ratkaisemaan lukijoiden ja potentiaalisten lukijoiden ongelmia, on matkalla kohti menestystä.

Ota massasta poikkeavia kuvia

Matkablogissa kuvat ovat blogin suola. Pidä siis huolta siitä, että matkablogisi kuvat eroavat tavalla tai toisella massasta! Yritä keksiä kuviisi jokin juju ja varmista, että kuvista tulee laadukkaita. Mielenkiintoiset kuvat saavat lukijan pysähtymään myös tekstisi äärelle.

Luo ympärillesi matkablogien verkosto

Blogimenestyksen saavuttaminen vaatii usein melko suurta verkostoa. Verkostoon on hyvä yrittää saada niin matkablogeja kuin matkustamisesta kiinnostuneita lukijoitakin. Alkuun pääset seuraamalla muita matkablogeja ja jättämällä sinua kiinnostaviin postauksiin asiallisia ja mielenkiintoisia kommentteja. Huolehdi siitä, että kommenteista on helppo siirtyä blogiisi!